14.06.2012

Renkli Oje ♥ Anahtarlar: A Mini Facelift



ÖNCE – SONRA
NERDEN ÇIKTI?
Pinterest’ten çıktı. Cidden, ben uydurmadım bu kez : ) Tam olarak buradan çıktı! Hı ama buraya hikayesini yazayım, kuru kuru tutorial gitmez!
Dün küçük buzdolabımı boyamaya başladım, but that’s another story. Yağlı boya kullanıyorum maalesef, spray boyada aradığım mükemmel bebek mavisi yoktu (THAT is another story as well)… Ve yağlı boyadan nefret etmekteyim (That also is… sigh*, anyway…). Dün içimdeki bir şeyler yapma, bir şeyler boyama isteğinden patlamak üzereydim. Yağlı boyada iki kat arasında 24 saat beklemek gerekiyormuş - inanabiliyor musunuz? Ağlamaklı oldum dün boyama işini bitiremeyince! Benim boyama, boyayıp bitirme isteğim tatmin olmamıştı ki, o kadar tinerdi minerdi uğraştıktan sonra… O arada aklıma geldi. Ben geçen gün bir şey koymuştum pinboard’uma… Basitti, eğlenceliydi, neydi? Geçtim ekranın karşısına… Hıh, tamaaam! : )
MALZEMELER
- Anahtarlar
- Kağıt mandalı (uydurulmuş bir kelimedir, fotoğrafı dikkate alınız!)
- Güzel renkli ojeler
- Desen için birkaç tane kürdan
ADIM ADIM
Anahtarları resimdeki gibi birer kağıt mandalına tutturun. Ojeyle Üst kısımları boyayın (iki kat daha güzel oluyor). Kürdanın ucuyla, farklı tonda bir ojeyle desen yapılabiliyor, hiç zor değil, hatta bayağı eğlenceli! Hafif kuruyunca parlak bir şeffaf oje (top coat) geçerseniz hem daha uzun ömürlü hem –haliyle- daha parlak olacaktır.




Sonra kağıt mandalını üstteki yuvarlak tellerinden bir kaleme geçirin (benim mandalım kalem için fazla inceydi, fırça kullandım) ve bu kalemi bir bardağın ya da bir kavanozun üstüne koyarak ojeli anahtarları kurumaya bırakın. Ertesi sabah anahtarları yerine takın, çantanıza atın! ; )








Öperim!



13 yorum:

  1. Allaaam b, de öpüyoo! Yerim yerim:) Ellerine sağlık bebiş. Ben de özlemiştim tam nerelerdesin diye soracaktım, benden önce davranıp yazı yazmışın.
    Bana bak. İşim var vs anlamam kitaplaşma etk,nliği yaptım, hemi de son günü bugün. Katılcaksın yoksa döverim! :P
    http://ruzgaradogruu.blogspot.com/2012/05/kitaplasma-etkinligi.html

    Bi de arayı fazla açmasak ya, özlüyoz biliyon mu:)

    YanıtlaSil
  2. :) Kalp kalbe karşı mıymış neymiş ki acaba? Etkinliğe katıldım, hatta yorum yapmadan önce, görür görmez koşa koşa katıldım, sonracığıma beğendim, paylaştım timeline'ımda! Kaçırır mıyım? ;)

    Sorma ya, arayı fazla açınca ben de özlüyorum, hem blogosferi hem birşeyler yapmayı! Dün patlayacak gibiydim resmen maskeleme bandını filan öpüyordum :P Yok bu ara güzel şeyler hazırlamaktayım... Gelecek gelecek hepsi ;) Coming Soon!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayhhh çok heyecanlandım bak şimdi :)) gelsin gelsin gözzümüz gönlümüz şenelensin. biz de kardeşle eva'ya taktık bu ara, deliler gibi çocuksu çerçeveler yapıp yapıp hediye ediyorz sağa sola :)) yaş ortalamamı 9-12ye düşürdüm sıkıntıdan. Sen güzel şeyler yap da uygulamaya koyayım :))

      Sil
  3. İşte sneak peek mevcut, buzdolabı gelecek yakında.. bi de hazırladığım bir "inter-disipliner" proje var ki mihmih, benden tiksineceksin! bildiğin zor! kumaş boyanı, ahşap boyanı, dikiş tecrübeni, çekicini mekicini hazırla :P

    eva mı? link isterük!

    YanıtlaSil
  4. hmmm link.. gugıla Etil Vinil Asetat yazsan kanımca cok daha farklı linklere ulaşabilirsin şimdi ben hangisini vereyim bilemedim ama şöyle diyebilirim, keçemsi, süngerimsi, kolay kesilen, milyonlarca farklı seçeneği ve rengi olan şahane ve gereksiz pahalı bir malzeme :) ama çok eğlenceli. simlisi var, yapışkanlısı, düzü, incesi, tüllüsü, desenlisi, ohoo :)

    YanıtlaSil
  5. http://delgrande.blogspot.com/search/label/Artesanato%20em%20EVA
    bak bi de böyle bişey var :))

    YanıtlaSil
  6. tanıdım malzemeyi... ayy.. ağzım sulandı resmen.. renkli renkli, kolay... da satıldığını görmemiştim daha önce... sağolasın kuzum!
    bişey yaparım ki ben bununla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy yap valla biz aynı şeylerde dönüp dururken siteyi keşfettik ama daha leziz şeyler arıyor gözümüz. kıyamıyoruz da her şeyi denemeye, çok çok şahane bişeylerin arayışı içerisindeyiz. yüksek performans bekliyorum senden! :)

      Sil
  7. Hiii... Bak şu Gülsümün yaptığı işe... Ben buralara gelp giderim hep ama ne yorum bırakmışım ne de izleyiciler arasına sokulmuşum. Eyvah, eyvah.. şimdi kendimi affettirmeliyim. Hem çok beğenip hemde nasıl atladım bütün bunları. Baştan sonra telaşeyim işte. O da yetişsin, bunu da yapayım derken...
    Bayıldım anahtarlara. Tamamen kişiye özel. Sadece "Benim" diyebilmek için ideal. Çok beğendim. Bu da bir şey mi.. Herşeyini beğendim ben bu blogun. İyi ki bana geldin. Ve iyi ki hatırlattın es geçtiklerimi. Mutluyum..

    YanıtlaSil
  8. :) hoşgeldiiinn! diyorum ya benim kalemimsin, çift yönlü çalışması normal böyle şeylerin ;)

    YanıtlaSil
  9. süper fikirmiş bu bende anahtarlarımı sürekli karştırıyorum yapmam lazım bunu

    YanıtlaSil
  10. This is a great idea - I've definitely paid more for fun painted keys. Now I can make my own! ;-)

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel olmuş ! Çok sevdim ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...