28.04.2012

Reeder'a ilan-ı aşkımdır!






NERDEN ÇIKTI
Çok seyahat ediyorum ben. Bir sırt çantam var, görseniz tiksinirsiniz, yırtııık, piiiis! Hermione'nin çıkını gibi, istiap haddi yok. İçine tıktığım herşey sığıyor, o kadar ki bu durum fizik kurallarına sığmıyor! Bir eksiği var yalnız, herşeyi birarada tutabilse de ağırlıklarını azaltmıyor. Sonuçta yolculuk boyunca okunacak dergilerin, kitapların -of, kitapların!- ağırlığı benim omzumda!
Ben e-book teknolojisini meğer parlak ekranlarda gözlerim yorulduğu için sevmiyormuşum. E-ink'e başından beri burun kıvırmadan bir deneseymişim keşke... Dokunmatik bir ekran gerçekten de kitap sayfası gibi gözükebiliyormuş. Bir duvarı kaplayan kitapların tamamı 150-200 gramlık bir alete sığabiliyor, bu aletin şarjı yalnızca sayfa değiştirilirken harcandığı için haftalarca idare edebiliyormuş. E-kitap okuyucular canmış meğer!
Personal IT-genius, whizz-kid Fiona önerdi, gözüm kapalı edindim. Tabii ki çok sevdim. Çok sevdim! En eski teknolojiyi kullanıyormuş gibi görünen "zımbırtım" en sevdiğim şu anda! Bu yüzden porselen bebek muamelesi yapıyorum sanırım. E elbise diktim işte! :)
Kılıf çıkmıyor Reeder'ın içinden. Başta ekran olmak üzere korunmasını sağlayacak bir kılıfa ihtiyacı vardı. Keçeden yapma fikrini bir arkadaşımın kendi e-kitap okuyucusuna diktiği kılıftan aldım. Tasarımını ise babamın 20 yıl önce aldığı ilk klavyem, hayatta çok çok sevdiğim ilk elektronik aletten... Fakat tuşların tasarımın ötesinde bir işlevi var: Ekranın üstüne denk gelen bölgede çift, yer yer üç kat koruyucu keçe tabaka oluştu böylece. Form and function are one!
ZORLUK DERECESİ

MALZEMELER
Keçe
Silikon tabancası ve çubukları (az miktarda silikon yeterli)
Kurdele
Kalınca iplik & iğne
Makas

ADIM ADIM
Kılıfın dikilmesi: Çok basit. Neye kılıf dikeceksiniz? Reeder? Kindle? Tablet? Keçenin üstüne koyun, şablon çıkarın, kesin. Bu! 
Üç boyutlu istiyorsanız yan yüzeyi de aynı şekilde kesin, yok istemiyorsanız alt ve üst parçayı, kılıf diktiğiniz eşyanın kalınlığına göre bir kaç cm geniş tutun, benim kılıfımda siyah olan bölgeyi hiç işe karıştırmadan da sıyrılabilirsiniz! ;)
Resimde gösterilen güzel dikişin korkunç adı "sıçan dişi"ymiş! Kalınca bir iplikle diktim ben, ki dayanıklı olsun, güzel görünsün. Tavsiye ederim.
Klavyenin  oluşturulması: Resimleri şablon olarak kullanabilirsiniz. İstediğiniz boyutta çıktı alın, keçenizi buna göre kesin, sıcak silikonla yapıştırın. İsterseniz keçeden benimki gibi notalar kesin, isterseniz başka birşeyler yapıştırın, keyfinize göre : )

Fiyongun dikilmesi: Fiyonk aşağıdaki resimlerdeki gibi dikiliyor, istediğiniz bir yere yerleşiyor, tasarıma bir coşku, bir neşve katıyor!

Hepsi bu kadar işte!


16 yorum:

  1. çok şirin olmuşş..ellerine sağlıkk..
    bende sonunda keçe bulabildim dün..yakında bir çanta yapacağım inşaalah..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş.. klavyeye bayıldım :) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. :) çok tatlııı :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hepinize çok teşekkür ederim.
    Yaşasın Bilge, merakla bekliyorum! Mutlaka koy bloga yapınca! :)

    YanıtlaSil
  6. nasıl yaratıcısın çok severim diy projelerine bakmayı her ne kadar beceremesem de,ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. super olmussssssssssssss harıkaısn cok yaratıcı ve super

    YanıtlaSil
  8. neler de geliyor aklına, hem kullanışlı hem de estetik görünümlü bir kılıf olmuş. fizik kurallarına aykırı olan yırtıııkkk ve piiiiss sırt çantanı pek merak ettim:)

    YanıtlaSil
  9. @ rebeltakipte & Kokosss ;))) kelebek: Çok teşekkür ederim! :) ya yok valla yapabilirsiniz, söz bak... rebel olmazsa ben sana yardım ederim, bi haftasonu, kahve ve pasta eşliğinde :P


    @ Nalan Ünal: çok teşekkürler :) hihi mavi sırt çantamın da siber krallıkta kendine yer bulma vakti geliyor demek ki :D

    YanıtlaSil
  10. reeder ekibi olarak teşekkür ederiz.
    Sevgiler,
    www.reeder.com.tr
    www.facebook.com/reederebr

    YanıtlaSil
  11. Peki, kindle almayı hiç düşünmedin mi veya reader'ın farkı/avantajı ne? Amazon'daki kitaplar indirilebiliyor mu mesela buna da? (torrent sağolsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündüm, milli duygularım ağır bastı :P Kindle'ın ekranı biraz fazla hassasmış, kırılgan olduğunu okudum. Reeder daha ucuzdu, ve elbette ki torrent indirilebiliyor, torrentle yaşıyorum, isohunt is my best friend :) Ben şimdiye kadar word ve pdf indirdim hep ama epub filan da açıyor. Kindle'a üstün değil, tepki süresi daha uzun hatta. Ama fiyat/performans oranını daha yüksek buldum. Sonuçta sayfa çevrilirken bir saniye daha fazla beklemeyi ben umursamıyorum, tırnaklarımı filan yemiyorum o sırada "ne oldu acaba ne oldu?" diye :) Hmm bir de Kindle'ın daha yüksek kontrastı var, ve fakat Reeder'dan rahatsız olmadım şimdiye kadar hiç.

      Kendiminkini evet gerçekten çok sevdim ama e-kitap okuyucuların genel sorunları yok değil:
      *E-ink teknolojisini koruyarak ekranı renkli yapmanın bir yolu olmalı, dekorasyon dergisi okumak istiyorsam ne olacak mesela? Ki istiyorum. Sık sık...
      *Ekran boyutu küçük. Hayır büyük olsa zor taşınacak, anlıyorum, ama ne bileyim portatif filan olsa, açılır kapanır, çift ekranlı olsa gerçek bir kitap gibi? Hem o zaman ekran da korunur kapalı dururken...

      who am i to make tech-analysis ya bi dakka :D

      Sil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Kıvrılan ve katlanan ekranlar çıktı piyasaya, aslında aşağıdaki linkte tam reederlık bir teknoloji var ne dersiniz?

    http://www.teknocanavar.com/haber/611/Kivrilan-Ekran-Yapildi.html

    IT King :P

    YanıtlaSil
  14. Cok güzel coook... :)) kullandığınız keçenin kalınlığı nedir acaba? Bir de ince keçe bulmakta zorlanıyorum. Tavsiye edebileceğiniz yerler var mıı?. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Valla doğrusu kalınlığını el-göz kararı alıyorum hep keçelerin ama yeşil keçelerin 0,5-1 cm, üst ve yandaki beyaz ve siyahların ise 0,2 cm civarı olduğunu söyleyebilirim. Ben Ankara'da İzmir caddesinden, İzmir'de Kemeraltı'nda Hisar Camii'nin orda enstitü pazarı denen bölgeden, İstanbul'da Eminönü'nden, hiç bi yerde bulamazsam da pasaj.com'dan alıyorum. Özellikle pasaj.com'da ve Eminönü'nde çok güzel renkler var!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...