5.04.2012

İyi Kalpli İnsanlar için Paskalya Tatlılığı - Happy Easter...

Salyangoz mu satıyorum? Olabilir :) Ama çok eğlenceli!

NERDEN ÇIKTI?Bizim bayramlarda evde olamadığımda bana kendimi evde hissettiren tatlı insanlar var. Yemeğe çağırıp Türk yemekleri yapmaya çalışan, ailem yanımda olmasa da dostlarım var dedirten, babaannem öldüğünde helvasını yiyip “may she rest in peace” diyen, kendi dillerinde dua eden, mırıldanan… Şimdi onlar gidemiyor ailelerinin yanına… Yarın Good Friday, Pazar Easter Sunday, Pazartesi günü bana geldiklerinde evde hissetsinler diye yaptım bütün bunları…

Bıldırcın yumurtası şeklindeki çikolatalardan aldım. Haftasonu da bir miktar macaron alacağım… Acayip yemekler yapmıyorum-yapamıyorum, macaron yapamadığım da artık tescillendi evet, ama brownie’de iyiyim, onu sıraya koydum… Tuzlu bir şey de lazım… Pişi yapsam paskalya geleneklerini değiştirme şansımız ne olur dersiniz? :P

ADIM ADIMYumurtaları boyalı sıvıların içine daldırarak boyuyorlar genellikle.. Bu işin doğal yöntemleri de var (mesela pembe renk için kırmızı lahana kaynatıp suyunu süzüp yumurtayı içinde bekletiyorlar vs.) ama benim vaktim yok. Hafta sonu şehir dışındayım, bu postu paskalya öncesine yetiştirmem gerek vs. derken bir gecede halletmem gerekti her şeyi… o yüzden benim yumurtalarım şöyle hazırlandı:
Önce tüm yumurtaları bir tencereye koydum, üstlerini örtecek kadar soğuk su ve bir kaşık elma sirkesi (sirke kabukların daha kolay boyanabilmesini sağlıyormuş) ekleyip 20 -25 dakika kaynattım. Orta ateşte kaynatın, bıldırcın yumurtaları yüksek ateşte çatlıyor! Uzun süre kaynatmamın sebebi de yumurta kokusunu yok etmek. Su oda sıcaklığına gelene kadar yumurtaları içinde beklettim, sonra duruladım, kuruladım ve renkli akrilik boyalarla iki kat boyadım. Bu kısmı sevimsiz, zira yumurta durmuyor yerinde… Akrilik boyalar kuruyunca kulak çubuğuyla beyaz puanlar yaptım yine akrilik boyadan. Özellikle sarıların üstünde çok tatlı durdu! :)
Renkli A4 kağıtları ilkokulda yelpaze yaparken katladığımız gibi ince ince katladım, sonra ince şeritler halinde kestim. Sutaşı gibi rick rack formunda oldular. Bunlar da yuvadaki çer-çöp-samanın tatlı versiyonlarını oluşturdu…

Hı bir de tavşan var tabii :) onu buradan çaldım ama ilk denemem çok başarısız oldu, dikişleri içten yaptım, alay konusu oldu zavallı taşvaş easter gremlin diye :D polar iyi bir fikir değilmiş, ince keçeniz varsa ondan yapın tavşanı en iyisi. Bir de başını patrondakinden biraz daha büyük yapın. Belki haftasonu rehabilite ederim tavşanımı, bilemedim!
Geçen gün gelen çiçeklerimin sarılı olduğu lila kumaşımsı şey elimdeydi (non-woven deniyor, hani şirketlerin broşürlerini koydukları eşantiyon çantalar oluyor ya, hani eczanelerin… hıh işte o malzeme!) onu bir çanağa yerleştirdim, üstüne yapma samanlarımı, üstüne yumurtalarımı, yanına taşvaşı… Paskalya konusunda kısa bir araştırma geçmişi olan malzeme yoksunu bir amatör için fena olmadı ama...
 

14 yorum:

  1. Çok sevimliler,yumurtalar da tavşan da,çok güzel yapmışsın.Ama hepsinden güzeli ince düşüncen ve zihniyetin :)

    YanıtlaSil
  2. yumurtalar çok güzel olmuş bi blogda üzerlerine sakızdan filan çıkan dövmelerden yapmışlar değişik olmuş tavşanı çok çok beğendim biraz korkmuş gördüm:)

    YanıtlaSil
  3. taşvaşın suratında yumurtalar bitince beni de kızartıp yiyecekler korkusu var sanki :) Senden öğreneceğim çok şey var azizim. tam gaz devam et,bu blogu doldur taşır lütfen. bu milletin sana ihtiyacı var. öperim!

    YanıtlaSil
  4. aman efenm ne demek! :P hepinize çok teşekkür ederim. Evet taşvaşım ürkek oldu resmen :) düne dair bir macaron follow-up'ı yapmalıyım madem tavşanın yenmesinden bile bahsediyoruz ;)

    YanıtlaSil
  5. çok şirinler:))
    bana gelen mim ile sizi de mimledim...
    Bloğumda yayınladım fakat sağ tuş engelli
    olduğundan soruları buradan gönderiyorum:)))
    kolay gelsin, sevgilerimle...

    1.Blogundan ödül aldığın kişiye teşekkür et, onu linkle göster

    2. Burçlara inanıyor musunuz? Burcunuz nedir?

    3.Hayattaki idealiniz, ulaşmak istediğiniz en son nokta nedir?


    4.Aşka inanır mısınız? Sizce aşk nedir?


    5.Hayalleriniz nelerdir? Hayal kurmak nasıl bir duygu?


    6.Sizce gerçek bir arkadaşın özellikleri neler olmalıdır?


    7.Hobileriniz var mıdır? Varsa nelerdir?


    8.Benim hakkımdaki düşüncelerini yazar mısın ?

    YanıtlaSil
  6. http://dilekafiyonavci.blogspot.com/ teşekkür ederim. hmm hay allah ya, ben pek başarılı değilim bu mim konusunda ama deneyelim bakalım:
    *ikizler burcuyum, inanmakla inanmamak arasında kalıyorum, herhalde gerçek o zaman bu burç işi :P
    *aşk konusuna girmeyelim san'atımla anılmak istiyorum :P
    *bir sürü hayalim var, olup duruyorlar ben kurdukça, süper bir his o yüzden :)
    *gerçek arkadaş fiona ve marianna gibi olmalıdır ;) derinlemesine iyi, samimi, zeki!
    *hobim yok benim, hiç hazzetmem, ne o öyle, cıvık babam afedersin :P
    *bence tatlı bir insansınız, sağ tuş engeline rağmen azmedip mimlemişsiniz beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      Teşekkür ederim böyle de güzel olmuş...
      (aslında post olarak yayınlıyorlar)
      Çok şeker cevaplar, keyifle okudum...
      Güzel sözleriniz içinde kocaman teşekkürler...

      Sil
  7. wawww süperr, tavşanın hakkını yemeyin amaaa, ben ilk başta porselen tabaklardan zannettim, yazıyı okuyup dikkatli bakınca anladım elde yapılmış olduğunu........

    YanıtlaSil
  8. ciddi misin?! havaya girdim şu anda! :P

    YanıtlaSil
  9. çok güze l fikir:) decodenique mail adresini bloguna eklesene daha rahat iletiişim olur ,biz tanıuşıyo muyuz:)))

    YanıtlaSil
  10. sebahat teyze yüzünden diyorsun di mi? :) hayır canım, şahsen tanışmıyoruz, (havalara bakıp ıslık çalarak) bir üst yorumdan malumat almış olabilirim, ama ısrarlıyım, cidden çok şanslısın :)
    evet di mi o mail adresi işini yapmak lazım doğrusun. ilgilenoorum! :)

    YanıtlaSil
  11. :) ben de diyorum nerden bildi:)bir de yorumlarda onaylama için kelime çıkıyo ya onu da iptal et ou görmeden çıkan çok oluyodur yorumu göremezsin ozaman:)

    YanıtlaSil
  12. öyle! sebahat teyze meşhur neticede blog camiasında :) tamamdır tatlım, iyi oldu söylediğin ayarlandı o durum, iç rahatlığıyla yorum gönderilebilir artık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...