2.05.2012

DECOdeniquo for Jet Set Beverly Hills - Ananas Bileklik

NERDEN ÇIKTI?
Jet Set Beverly Hills'i duydunuz mu? Benden size ön bilgi: Bu yaz çok duyacaksınız! Dünyanın en yumuşak, en güzel kesimli, en tatlı t-shirtlerini üretiyor. Hollywood Glam hayranlığım malumunuz. Bu ikonik tasarımlar akımın bugüne en iyi uyarlamalarından! Fakat kısa bir süre öncesine kadar tek erişim kaynağımız e-bay'di. Stil ikonum müthiş kadın Akya Gençler'in girişimi sayesinde artık Türkiye'deler! Durmadım, edindim. Fena halde tavsiye ederim!

Markanın sembolü ananas. Baktım çok taklit edilesi bir ananas! Bir tasarım yapmam istenince de hamur gibi, yumuşacık pembe t-shirt'ümle kullanılmak üzere bu ananas formuyla oynadım. Burdan çıktı : )

ZORLUK DERECESİ





MALZEMELER 
  • Kil hamuru
  • Renkli boncuklar
  • İnce Uçlu Fırça
  • Parlak Vernik
  • İnce Uçlu Manikür Makası
  • Silikon lastik veya şapka lastiği
  • Akrilik boya (Cadence: Çikolata 7585, Oksit Sarı 1750, Pastel Yeşil 0557, Zeytin Yeşili 5100; Tex.Co.: Bej Pembe 9062, Pastel Sarı 5093, Somon 5061)
  • Jet Set Beverly Hills t-shirt : )
ADIM ADIM
Ananasların yapılışı: Ananasın olmasını istediğiniz boyutlarda küçük bir parça kil hamuruna elinizle yumurta formu verin. Üst kısmı çok ince olmasın ama... Kilin orta kısmından itibaren videodaki gibi makasla üçgenler kesmeye -bir nevi oymaya- başlayın. Yumurtanın tabanına kadar tuğla dizilimi gibi şaşırtmalı, sıra sıra üçgenler kesin. Burası ananasın gövdesi...
Üçgensiz üst yarıyı ise yaprakları oluşturmak için dik dik, kırt kırt kırt kesin ve elinizle yanlara doğru açın. Dikkat etmeniz gereken kısım şu: kil hamuru biraz kırılgan, dolayısıyla yaprakları çok ince kesmemekte fayda var.
Ananası benimki gibi boncuk yapmak istiyorsanız bir iğneyle ortasından delin ve iğneyi oynatarak deliği genişletin. Yok, kolye veya küpe yapmak istiyorum derseniz uzunca bir takı çivisini tabandan yukarı doğru ittirerek yaprakların üstünden çıkmasını sağlayın ve ananası bu şekilde kurutun.
 

Boyama: Gövdeyi üçgenlerin en ince aralığına kadar çikolata renkli (!) akrilik boyayla boyayın. Sonra fırçanıza çoooook az somon rengi boya alıp alt kısma yakın bölgeleri tamponlayarak renklendirin. Amaç degrade görüntüyü, dolayısıyla gerçekçiliği yakalamak... Aynı az boya-tamponlama tekniği ile, yukarı doğru renk geçişiniz çikolata-somon-bej-oksit sarı-pastel sarı olacak şekilde tüm gövdeyi gölgelendirin. Hatta gövdenin yapraklarla birleştiği en üst kısmına yer yer pastel yeşil bile dokundurun.
İpin Ucu: Boyayı cidden çok az alın. Less is more, a little bit goes a long way falan filan : )
Yaprakları boyamak için ben elimdeki zeytin yeşiliyle pastel yeşili karıştırdım, elinizde boya varsa yenisini almayın, keyfinize göre karıştırın.

Vernikleme: Boya kuruduktan sonra -ki az sürüldüğü için çabucak kuruyacaktır- parlak vernikle her türlü girintiyi çıkıntıyı iki kat vernikleyin. Malum yazın, deniz kenarında filan kullanacaksınız, suya dayanıklı olması önemli. Hatta yer yer dore simli oje bile sürebilirsiniz! Pump up the glam factor! <3
Bilekliğin Yapımı: Uygun tonlarda boncukların aralarına ananasları yerleştirin. Ben Claire's den fi tarihinde aldığım palmiyeyi de araya sokuşturdum, bileklerimden birşey sarkmadı mı mutlu olamıyorum! Lastiğinize dizin, sıkı bir düğüm atın, takın kolunuza! Giyin ananaslı t-shirtünüzü, hatta hadi bir minik yaz trendi kopyası daha: Big Bubble Bag clutch'ınızı da alın elinize! : )

Blogumun içinde hiç yok biliyorum "bugün ne giydim", "2012-SS trendleri şunlar" tarzı bir post, ama ananaslı bilekliğime ilham veren t-shirtler ve caanım BBB clutch'ın şerefine bu kez, for one time and one time only, paylaşmak istiyorum; bunlar da stil önerilerim:






T-shirtler: Jet Set Beverly Hills
Çanta: Big Bubble Bags
Kot: J-Brand
Şapka ve Yeşil Ceket: Mudo Concept
Gözlük: Tom Ford
Kot Ceket: Pull and Bear
Bileklik: DECOdeniquo ^^



22 yorum:

  1. Ayyyy harika bilgilendirme icin cok tesekurlerrrr :)))

    YanıtlaSil
  2. yaptigin yorumlarin cok seker olmus ama ya(: o halde seni hic tanimadan dovme kardesim ilan ediyorum seninde izninle(: ama ben icini doldurtmaya cesaret edemedim cok acir diyerekten(: seni buldum daha da birakmam seker.....(:
    gamze

    YanıtlaSil
  3. merak ettim tişörtleri(:

    YanıtlaSil
  4. bileklik harika, pozlar daha da harika, fotoğraf çekimi için güzel biyer gerçekten demi

    YanıtlaSil
  5. @ rococosh: rica ederim canım :)

    @ zezee: yaşasın dövme kardeşliği o zaman, ya boyutları filan aynı, hala şoktayım :) hihi hislerimiz karşılıklı beybi! ;)

    @ kitten: A46 ve Vetrina'larda satılıyordu ama belki ağ genişlemiştir bilmiyorum. Bir bak bakalım, ben kölesi oldum evdekilerin :)

    @ goncaninsepeti: çok teşekkür ederim canım! ya biz sabahın köründe gittik, hem ışık hem kalabalık açısından. iki saat filan sürdü, fakat o fıskiye gösterisini hiç izleyemedim iki saat boyunca, şekilden şekile girmekten. o hafta orada olmadığına adeta sevindim bak düşününce :P

    YanıtlaSil
  6. ananaslı bilezik çok güzel olmuş ama bende böyle el becerileri pek yok malesef :(

    YanıtlaSil
  7. Iste kostum geldim, bende senin blogunu ve yaraticiligini sevdim, yorumlarini gormek beni cok mutlu edecek, sevgileeeeer :)

    YanıtlaSil
  8. Ama bence bi kerelik olmasinnn devami gelsinnn cok guzel resimler cunku hepsi bayildm:)

    YanıtlaSil
  9. harika cidden :)

    http://stylishtimes.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. kilpi ye bi bak istrsen polimer kil filan çalışıyo

    YanıtlaSil
  11. Çoook keyifli bir blogun var:)Ahhh keşke bende de böyle bir yetenek olsa,pek şirin olmuş bileklik:)

    YanıtlaSil
  12. bence blogunun ıcınde hepp olsun nasıl guzel olmus oyle..masallah cokta guzelsın:)) hhhaaha:)) bıleklıgın super elleırne saglık..bende bloguma bekleırm sevgıler

    YanıtlaSil
  13. @ rebeltakipte & yokartıkyaa: deneme yanılma işi bu sonuçta, bi dene belki çıkıverir ortaya? :) hem insanın sesini kısmaya çalıştığı düşünceleri olduğunda çok iyi geliyor ellerine odaklanmak :)

    @ Venuste Hayat: hislerimiz karşılıklı demek kiii! :)

    @ zeys & Kokosss ;))) kelebek: çoooook teşekkür ederim, günüm aydınlandı resmen! bakalım, belki fırsatını bulur, tekrarlarım ;)

    @ Ayshe Rose: teşekkürler, i'll be checking it ;)

    @ Tatlıbirşeyler: onu da kontrol edeceğim :)

    YanıtlaSil
  14. Thanks for coming by! I loved hearing about flower giving traditions in Turkey. It sounds so romantic! Super cute bracelet, too! Fun to find you and make the world smaller.

    YanıtlaSil
  15. i've been uncharacteristically tutting about the season since finding your blog this morning... so many, so cute ideas, such a wrong time of the year for me down here :) you know you're lucky to be able to use ice skates -with those adorable little bells!- as a means of transportation right? :)

    thanks for the comment! i know i have to start blogging in english too. for the instructions just click the link under the video, it'll take you to the english version ;)

    YanıtlaSil
  16. süpper olmuş like it ;)
    http://bb-shoppingtogether.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. merhabalaar:)
    çok teşekkür ederimm cici yorumlarınız içiiinn:))
    çok mutlu oldumm:)
    bende takipçisiyim bu güzell sayfanın..
    100. izleyiciniz olarak katıldım aranıza.
    her daim beklerim.
    sevgilerimle...
    :)

    YanıtlaSil
  18. Eğlenceli ve güzel bir bileklik, bayıldım! :)

    YanıtlaSil
  19. bileklik de t-shirt de sen de harikasın:)

    YanıtlaSil
  20. Zahmetli ve bir o kadar da hoşş. Yine ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  21. Çok teşekkür ederim hepinize, hoşgeldiniz, çok tatlısınız! :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...