27.05.2012

Coco Inspired Burlap Wreath - denizkabukları da var!



ÖNCE - SONRA
NERDEN ÇIKTI?
Yılbaşı denen caanım dönem, süslemeleri, hediye alması vermesi, renkleri, yılda bir evi abuk bir candyland’e çevirme imkanı vermesi gibi bulunmaz özellikleriyle tadından yenmeyen bir dönem bence. Geçen yıl yılbaşı süslerimi sakladığım dolabın içindeki boru patlayıp da evi su bastığında ve bu durum konu komşuyla kaynaşmama sebep olduğunda bana yardım eden “tipik Türk teyzesi-ablası™” efradı, dolaptan çıkan süs miktarı karşısında dehşete düşmüş, onlara müteşekkir olan bu zavallı kızcağızı ayıplamaya elleri-dilleri-gönülleri varmamış, hayretlerini kibarca gizlemişlerdi. Kurusun diye kenarda açılmış 4-5 banyo havlusunun üstüne birkaç saatliğine yığılan yüzlerce süse takılıp kalan apartman çocuklarının gelip gidip beğendiklerini tırtıkladıklarını ise söylememe gerek yok sanırım :) Bir misyoner edasıyla göz yumdum elbette!

Hıh işte salonda, yılbaşında şömineye çevirdiğim tv ünitesinin üstüne yukarıdaki resimde gördüğünüz “christmasy” çelengi yerleştirebilmek için duvarla ciddi bir mücadelem oldu 6 ay kadar önce. Bizim evin duvarları çivi ve çekice iyi tepki vermiyor. Sıva parçaları kopuyor çivi çakmaya çalıştığımda. Çiviyi sabunlamayı denedim, duvara bant yapıştırmayı denedim: ı-ıh! Olmuyor. O çelengi asmak için de bir miktar hasar verdiğimi kabul etmeliyim. Dolayısıyla 5 aydır (çok utanıyorum evet 5 aydır!) o yılbaşı çelengi HALA salondaki duvarda kitsch bir moda mağduru gibi mağrur ve absürd duruşunu sürdürüyordu. 

Televizyonu bir video marifetiyle akvaryuma dönüştürme sezonunun açılışını yaptığım, Bodrum’dan Volkan’dan aldığım muhteşem deniz kabuklarını ve kendi çıkardığım not-so-muhteşem diğer deniz kabuklarını masalara, raflara dağıtmaya başladığım bu pek mübarek günlerde işte o pislik çelenk karşı duvardan dil filan çıkarır, nanik yapar oldu. Dün terbiyesizliği iyice ele aldığında “sen görürsün” dedim, iki saatte onun pabucunu dama atacak (en azından 4-5 aylığına) bu arkadaşı topluma kazandırdım :P

Tonlarımı şık, zarif, natürel tutmaya çalıştım ama Coco Chanel inspired olmak için biraz fazla süslemiş olabilirim. Tüyler filan var, en temizi Early Coco diyelim! ; )

MALZEMELER
Köpük halka
Çuval (1m x 1m olan parçalar rahaaat rahat iş görüyor)
Silikon tabancası ve çubukları (deniz kabuklarına ÇOK silikon gidiyor)
Kenarları telli kurdele (1m yeterli)
Tüyler (ben 8 tane kullandım)
Yapma gül yaprakları (Ikea’da 3-3,5 TL’ye satılan Smycka yapraklar ideal)
Yapışkanlı taşlar, inciler...
İrili ufaklı denizkabukları (bence Deniz Yıldızı bu konuda bir numara, en büyüüük! ama her yerden ediniliebilir o ayrı : ) )

ADIM ADIM
Çelengi kaplama: Çuvalı iplik yönünde kalmaya ÇOK dikkat ederek 10 cm’lik şeritler halinde kesin. Benim çelengimin çapı 40 cm, bu 10 cm’lik şeritlerden 3 metreye yakını sarmam için yeterli oldu. Silikon tabancası bir süredir fişte olup da aşırı ısındıysa köpüğü eritebiliyor. Hı eritmesi çok sorun değil ama eritmese çuval daha kolay yapışır yüzeye... Bir de her seferinde söylüyorum –çünkü her seferinde yakıyorum kendimi– çuval çok gözenekli, kumaş yapıştırır gibi elinizle bastırıverirseniz üstüne ani bir “coss!” efekti veriyor, aman dikkat!

Yapıştırıcıyı yalnızca arka yüzeye sürerek sardım ben. Güzel tutuyor. Silikon miktarını abartmaya bu aşamada gerek yok.  Sökülür gibi olan, iplik atan yerlere fazla dokunmayın, arka yüzeydeyse hele hemen silikonla üstünü kapatıverin, çuvalda sökülmenin sonu yok çünkü...


Süsleme: Neyi nereye nasıl yapıştıracağınızı, yapışkanı elinize almadan iyice düşünün, deneyin -toplu iğneler en yakın arkaşınız köpükle çalışırken ; ) Ancak son haliyle mutlu olduğunuzda silikonu elinize alın.

Ben saat 1-4 ile 6-10 arasını süslemeye karar verdim (nasıl cool, nasıl 007’yim!) önce en altta kalacak parçaları yapıştırmak lazım. Bende bu kısım tüylerdi. Hem sınırlar da belirlenmiş oluyor böylece. Sonra yaprakları alt kısımlarından yapıştırdım, sonra fiyongu oluşturdum (burdaki gibi), yerine yapıştırdım, etrafına biraz deniz kabuğu... Boş yerlere yapışkanlı inciler (Chanel inspired ya hani!)... 

Yalnız sırf denizkabuğundan oluşan bölgenin etüdü yapıştırmaya başlanmadan yapılamıyor. Orada yapıştıra yapıştıra, boş yerleri doldura doldura ilerlemekten başka seçenek yok. Önce büyük denizkabuklarını olabildiğince sıkışık düzende yapıştırın, sonra aralardaki çirkin, yapışkanlı alanları daha küçük denizkabuklarıyla kapatın, olmadı incileri, parlak taşları kullanın.. Hepsi de o kadar zaten. 

Asmak için arka yüze bir kurdele yapıştırabilirsiniz veya o kurdele çelengin içinden geçer, yukarıda çivinin etrafında fiyonk olur –ki böylesi bin kat güzel de benim duvarda kapatmak istediğim bölge bu şekilde kapanmıyor maales! Artık keyfinize kalmış...


Hepinize boool denizkabuklu, boool güneş ışıklı, şıkır şıkır denizlere karşı akşamüstü balkon sefaları yapacağınız müthiş bir yaz diliyorum!

15 yorum:

  1. Ama böyle çoook güzel olmuş, benzer deniz kabuklarım olduğuna göre ben bu fikri çalmam mıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Tabii ki! Bütün amaç bu zaten :)

      Sil
  2. Harika bir çalışma olmuş ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. süper süper bu sene biraz daha dalayım da kendi kabuklarımı cıkarıp bir an evvel yapayım ;) arayı cok uzatma, özlüyorum napayım. elceğizlerine sağlııııııık :)

    YanıtlaSil
  4. Ben stoktan yiyorum, geçtiğimiz yaz skorum sıfır - insan denizsiz bir şehre tıkılınca :/ benim yerime de dal :)
    ay çok teşekkür ederim!^^ sorma, ofiste bugünlerde hızlı çekimde yaşıyoruz, bir nefes alabildiğim an hemen birşeyler yapıyorum, paylaşıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak havalanmama Sevgili yokken dalamıyorum ben korkudan :)ama olursa denize sokarsam patilerimi,senin yerine de kabuk arayısına girerim hiç sorun değil:) paylaş paylaş. daha cok anlat, öğret. oleyy :)

      Sil
  5. gayet sahane olmus! eski haliyle kıyaslanamaz bile! eline sağğğlıııık : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çook teşekkür ederim :)di mi, mevsimsel değişiklikler istiyor insanın gözü evde ^^

      Sil
  6. işte bende böyle bir kapı süsü yapmak istiyordum çok güzel. Bende bloğuma bekliyorum.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. veni vidi vici! hmm tam olmadı, veni, vidi, amo! :)

      Sil
  7. Merhaba,

    Valla akşam akşam ne hoş bir yazıydı keyifle okudum seni, yaptığın süs de harika olmuş gerçekten, çok beğendim. O kadar güzel anlatmışsın ki yazıyı hani birkaç blog gezip yorum yapayım demesen bi koşu hobi odama gidip yapasım geldi bulabildiklerimle:) sevgiyle kal....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim! :) Basit birşey aslında, yapıştırmaca! Bu aralar bir denersin belki ;)

      Sil
  8. Merhaba...
    Ziyaretiniz için teşekkürler, bloğunuz ve çalışmalarınız çok güzeller ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...